Monday, April 4, 2011

Korean Movie : 71 Into The Fire

Assalamualaikum :)

Okaay , aku baru je tengok cerita ni hari tu . Lama keluar dah cerita ni , hujung tahun lepas . Let's take a look at the poster first .

71 Into The Fire

Cerita ni berkisarkan tentang perang antara Korea Utara dengan Korea Selatan .*Why in the world they're having a war ? You guys are still Korea even being split into two ! Untuk lebih spesifik , cerita ni tentang 71 pelajar , yang tak ada apa apa kemahiran dalam peperangan , mempertahankan 'base' diorang . Actually , diorang ni kena tinggal dengan askar lain yang pergi berperang . Disebabkan tak ada askar tambahan untuk jaga base tu , so , Komander arahkan diorang tinggal dekat situ dan pertahankan base tu sampai diorang balik . Situasi perang pada waktu tu sangat tegang , sebab Korea Selatan semakin hampir ditakluk Korea Utara . Start from kena tinggal tu , diorang kena cari jalan untuk bersatu menentang askar Korea Utara yang nak takluk base tu . Cerita ni WIN , sebab berjaya buat aku menangis . Okaay , this EPIC is WIN . Malas lah nak cerita panjang , korang tengok sendiri okay ? Let's take a look dekat pelakon dia pulak .

Kwon Sang Woo

Choi Seung Hyun (TOP BigBang)

Cha Seung Won

Kim Seung Woo

To be honest , antara sebab lain aku nak tengok cerita ni sebab ada TOP . *keke~ His manly side terserlah gila dalam ni . But , in the end of the movie , he's dead . What ?! DEAD ??! Yeahh , he's dead . Poor him . Hero mati . nahhh . Lakonan dia betul betul mantap . Dan cerita ni tersangatlah best . Tak membosankan langsung . Siapa yang suka tengok cerita perang , haa sila lah tengok cerita ni okaay :) Last but not least , here's Choi Seung Hyun :)






Too much TOP ? Sorry , he's so adorable 

4 comments:

  1. letmewatchthis.com
    Youtube pun adaaaaaaaaaaaa .

    ReplyDelete
  2. oo.. nmpk cm bez j doh.. aku ske cte2 perang ni..

    ReplyDelete
  3. memang best pun . tak rugi tgk :)

    ReplyDelete